ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИК НА СПОРТСКАТА САЛА ВО СРЕДНОТО ЕКОНОМСКОТО УЧИЛИШТЕ „ЈАНЕ САНДАНСКИ“

ПОСТАВЕН КАМЕН ТЕМЕЛНИК НА СПОРТСКАТА САЛА ВО СРЕДНОТО ЕКОНОМСКОТО УЧИЛИШТЕ „ЈАНЕ САНДАНСКИ“

 

   Во рамките на проектот на Владата на РМ и Министерствотот за образование и наука  за изградба на 145 спортски сали, беше поставен камен темелник на спортската сала во СУ „Јане Сандански“ и назначен почетокот на изградбата. На свечаноста присуствуваа Градоначалникот Талески, Министертот за образование и наука Перо Стојановски.