ОТВОРЕН ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ВО РАМКИ НА СПОРТСКАТА НЕДЕЛА ВО БИТОЛА

ОТВОРЕН ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ВО РАМКИ НА СПОРТСКАТА НЕДЕЛА ВО БИТОЛА

Во општина Битола во тек се спортските активности за одбележување на денот на независноста на Република Македонија. Со предвидените спортски настани, активности, натпревари и гостувања и Општина Битола ја поддржува иницијативата на Владата за одбележување на денот на независноста 8 септември, кое оваа година е под мотото „Нашето единство – наша победа“. Денеска, во спортската сала Младост во Битола беше отворен фудбалски турнир:
„Максимално ја прифативме иницијативата на Владата на Република Македонија. Денеска е ден на спортот. Активностите продолжуваат до 8 ми септември, ќе се сретниме со голем број спортисти, ќе имаме различни натпревари од сите дисциплини и спортови. Ова ќе биде на некој начин славење и на спортот, можеби една нова и интересна форма и за празнување. Овие денови многу наши млади луѓе ќе бидат во спортската сала, ќе спортуваат и ќе другаруваат. Во претпладневните часови активностите ќе бидат во спортските објекти, а во попладневните на плоштадите во нашата општина, а се разбира, ќе даде и голема поддршка на сето она што ќе се случува на плоштадот во главниот град на Република Македонија“, изјави Д-р Владимир Талески, Градоначалник на општина Битола.
На овој начин, преку спортските активности, поддршката и развојот на спортот, Општина Битола дава придонес и кон популаризација на спортот и здравите навики кај целата популација.