БИТ ФЕСТ 2009 – ЛАУРЕАТОТ НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА ТОМАЖ ШАЛАМУН НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

БИТ ФЕСТ 2009 – ЛАУРЕАТОТ НА СТРУШКИТЕ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА ТОМАЖ ШАЛАМУН НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

 

   На покана на Градоначалникот Талески во нашиот град престојуваше лауреатот на овогодинешните струшки вечери на поезијата словенечкиот поет Томаж Шаламун, добитник на златниот венец . После приемот во кабинетот на градоначалникот , вечерта во Магазата се организира литературно читање.