4-ти НОЕМВРИ –ТРАДИЦИОНАЛНА НОЌНА АТЛЕТСКА ТРКА

4-ти НОЕМВРИ –ТРАДИЦИОНАЛНА НОЌНА АТЛЕТСКА ТРКА

Во рамките на прославата на денот на ослободувањето на Битола, традиционално се оддржа ноќната атлетска трка. Во организиација на Сојузот на спортови Битола и Сојузот на училишен спорт Битола.
Стартот беше од камен мост, цел Плоштад „Магнолија“.