ТУРСКА ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ТУРСКА ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Турска парламентарна делегација на Комисијата за хармонизација со Европската унија на Големото Национално Собрание на Република Турција  предводена од г-дин Јусуф Зија Ибреџ во својата тродневна посета на Р Македонија , ја посетија Битола и остварија работна средба со Градоначалникот Талески. На средбата се разговараше за досегашната и идната соработка на Битола со Р Турција , како и за досегашната поддршка што Турција и ја дава на РМ во патото кон НАТО и ЕУ. Турската парламентарна делегација ја посети и спомен собата на Кемал Ататур и Исак џамијата.