ОБЕЛЕЖАН 8 АПРИЛ ДЕНОТ НА РОМИТЕ

ОБЕЛЕЖАН 8 АПРИЛ ДЕНОТ НА РОМИТЕ

Во организација на ромските невладини организации, политички партии, со богата културно уметничка програма на плоштадот „Магнолија“  се прослави 8 април Денот на ромите.  
Градоначлникот Талески ги поздрави присутните и им го честита празникот потсетувајќи на заложбите на општината во реализација на проекти со цел подобрување на условите за живот во населба „Баир“.