ДЕЛЕГАЦИЈА НА ТУРСКИ БИЗНИСМЕНИ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ДЕЛЕГАЦИЈА НА ТУРСКИ БИЗНИСМЕНИ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Градоначалникот Талески оствари работна средба со делегација на бизнисмени од Р.Турција кои се учесници на првиот Саемот на Турски извозни производи во Скопје.
Средбата беше искористена за запознавање со Индустриската зона „Жабени“, поволностите за инвестиции.
Беа информирани дека се разговара со неколку турски фирми кои изјавија интерес за инвестирање во ИЗ „Жабени.