ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГО ПРЕДАДЕ НА УПОТРЕБА НОВОТО УЧИЛИШТЕ ВО ДОЛНО ОРИЗАРИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГО ПРЕДАДЕ НА УПОТРЕБА НОВОТО УЧИЛИШТЕ ВО ДОЛНО ОРИЗАРИ

 

 

   Градоначалникот со пригодни зборови ги поздрави присутните, искажувајќи задоволство  што уште една инвестиција се реализира во нашиот град  и им посака на учениците среќен почеток во учебната година. Градоначалникот е  еден од иницијаторите на оваа идеа  и за таа цел доби специјална пофалница.
Новата училишна зграда е донација од Амбасадата на Швајцарија во РМ вредна 12 милони денари,  со што се овозможи изградба на нов училишен простор од околу 500 м2  корисен простор, а ќе посетуваат настава 260 ученици  од нулта група до осмо одделение.