Колонија „Нижо поле“

Колонија „Нижо поле“

 

 

Во галеријата „Јени џамија“ Градоначалникот Талески ја отвори изложбата на дела кои беа создадени за време на  колонијата „Нижo-поле“. Оваа е меѓународна ликован колонија која  траеше од 10-20 јули и на која учествуваа 19 уметници од Р.Македониај, Р.Бугарија и Р. Србија и изработија 40 дела масло на платно претставувајќи од реализам до апстракција.