СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА ЈА ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА ДУП ЗА КАСАРНАТА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА ЈА ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА ДУП ЗА КАСАРНАТА

Советот на Општина Битола на вонредна седница ја донесе одлуката за усвојување на деталниот урбанистички план за Касарната.Одлуката беше донесена едногласно и со оваа одлука се отвора можноста за отпочнување на постапката за изградба на објекти кои се испалнирани со овој план на оваа атрактивна локација која од неодамна и припадна на Општина Битола.