Концерт Ламбе и Димитар 21:00 пацио Завод и музеј

Концерт Ламбе и Димитар 21:00 пацио Завод и музеј

Кога победуваат хуманоста и љубовта на среќата и нема крај
Со громогласен аплауз и насмевки од лицата на битолската публика, беше отворен хуманитарниот концерт  „Ламбе и Димитар“.
Двочасовниот концерт претставуваше вистинско уживање за публиката  со одбарни песни од албумите на најдобрите музички имиња на забавната македонска естрада, Ламбе Алабаковски  и Димитар Андоновски.
Главната порака беше да се зачува, негува,  промовира  и пее македонската музика меѓу младите генерации.
За концертот да биде уште поубав и поисполнет со љубов, виновен беше Димитар Андоновски, кога пред  сите за жена ја побара својата девојка Христина.
Собраните финансиски средства ќе бидат донирани за лекување на Пеце Роговски.

BF2015KoncertLambeDimitar_1 BF2015KoncertLambeDimitar_2 BF2015KoncertLambeDimitar_3 BF2015KoncertLambeDimitar_4 BF2015KoncertLambeDimitar_5 BF2015KoncertLambeDimitar_6 BF2015KoncertLambeDimitar_7 BF2015KoncertLambeDimitar_8 BF2015KoncertLambeDimitar_9 BF2015KoncertLambeDimitar_10