Незаборавна музика Сузана Турунџиева

Незаборавна музика Сузана Турунџиева

Незаборавен концерт на Сузана Турунџиева

За себе ќе рече дека душата и е во Битола, телото во Скопје, а музиката во срцето.  Пеачката Сузана Турунџиева, во концертната сала на Завод и Музеј – Битола, за своите сограѓани а  и за верните  обожаватели на нејзините песни, приреди незаборавен музички перформанс, кој публиката ја врати во ритамот на времето кога македонската забавна музика го освојуваше секој дел од просторот.
Во нејзината долгогодишна пеачка кариера, Турунџиева плени со својата харизма, енергичност и сплотеност со публиката, оставајќи и остварувајќи нераскинлива врска со публиката.
Пред нејзините битолчани настапи во пациото како дел од богатата музичка концертна програма на јубилејното битолско културно лето БИТ ФЕСТ 2015.

BF2015Turundzieva_1 BF2015Turundzieva_2 BF2015Turundzieva_3 BF2015Turundzieva_4 BF2015Turundzieva_5 BF2015Turundzieva_6 BF2015Turundzieva_7