Протеус за прв пат на БИТ ФЕСТ

Протеус за прв пат на БИТ ФЕСТ

Битолскиот бенд Протеус, на летната сцена кај Тумбе кафе во вечерните часови  приреди вистинско летно доживување за посетителите и љубителите на нивната музика.
После долга пауза, својот музички камбек битолскиот бенд Протеус имаше чест да го направи во рамките на БИТ ФЕСТ 2015, каде беа отсвирени песни од нивниот единствен албум „Излез“ издаден во 1990-та.
Протеус се : Томе Јанкуловски – Тоцијан (вокал), Игор Пармаковски – клавијатура и Михајло Дранговски – Дранго (гитара).

BF2015_Proteus_1 BF2015_Proteus_2 BF2015_Proteus_3 BF2015_Proteus_4 BF2015_Proteus_5 BF2015_Proteus_6 BF2015_Proteus_7 BF2015_Proteus_8