Јубилејна Ѕвездена орбита на популарноста

Јубилејна Ѕвездена орбита на популарноста

Во рамките на најдолгото културно лето во Македонија БИТ ФЕСТ 2015, Телевизија Орбис традиционално, по десетти пат ја организира манифестацијата “ Ѕвездена орбита на популарноста”  се одржа на плоштадот Магнолија.Во Ѕвездената ноќ  настапија имиња познати за љубителите на фолк музиката, а битолската публика и многубројните туристи има можност да ги слушнат познатите рефрени од фолк сцената на Македонија. Главен покровител на манифестацијата „Ѕвездена орбита на популарноста“ беше градоначалник на Општина Битола Д-р Владимир Талески.

BF15_orbita_5 BF15_orbita_6 BF15_orbita_7 BF15_orbita_8 BF15_orbita_9 BF15_orbita_10 BF15_orbita_11