11 ОКТОМВРИ –ДЕН НА ВОСТАНИЕТО ПРОТИВ ФАШИСТИТЕ

11 ОКТОМВРИ –ДЕН НА ВОСТАНИЕТО ПРОТИВ ФАШИСТИТЕ

 

По повод 11 Октомври Градоначалникот Талески и Советот на Општина Битола положија свежо цвеќе на споменикот на НОАВ, споменикот на Стив Наумов, и партизанските гробишта, со што им беше одадена почит на паднатите борци во востанието против фашистите.