ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ЕСТОНИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА БИТОЛА

ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ЕСТОНИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА БИТОЛА

 

   Парламентарна делегација од Естонија во повеќе дневна посета на РМ , при што ја посетија и општина Битола и имаа средба со Градоначалникот Талески и Министерот за информатичка технологија Иво Ивановски.. Петчлената делегација ја предводеше пратеникот Ханес Асток а главна тема на разговорот беше збратимувањето на градот Тарту од Естонија со Општина Битола. Тарту е универзитетски центар , втор по големина.