ОБЕЛЕЖАНИ 150 ГОДИНИ ОД РУСКАТА ДИПЛОМАТИЈА ВО БИТОЛА

ОБЕЛЕЖАНИ 150 ГОДИНИ ОД РУСКАТА ДИПЛОМАТИЈА ВО БИТОЛА

 

   Во присуство на Градоначалникот Талески, Н.Е. Олег Николајевич Шчербак Амбасадор на Руската Федерација во РМ, претставници на конзуларните претставништва во Битола во просториите на рускиот конзулат се обележаа 150 години од руската дипломатија во Битола по чии повод беше организирана изложба и   положено  свежо цвеќе на Рускиот крст во Битола.