РЕНОВИРАНО ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ ВО КУКУРЕЧАНИ

РЕНОВИРАНО ОСНОВНОТО УЧИЛИШТЕ ВО КУКУРЕЧАНИ

 

   Градоначалникот Талески и генералниот менаџер на „Сокотаб“ Југит Тунџел на свечен начин ги предадоа во употреба новите кабинети и библиотеката на ОУ „ Александар Турунџев“
Со финансиски средства на Општина Битола и тутунскиот комбинат „Сокотаб“ се изврши реновирање на училиштето  со што се добија нови училишни кабинети  и библиотека. Реконструкцијата е во вредност од 6,5 милиони денари.