170 години од формирањето на противпожарната единица во Битола

170 години од формирањето на противпожарната единица во Битола

 

   Најстарата противпожарна единица во Македонија е битолската која на 20 мај прослави 170 години од нејзиното формирање. На свечена церемонија на која присуствуваше и Градоначалникот Владимир Талески беа пофалени четворица прирадници на оваа единица за посебни залагања во работата.Инаку територијалната противпожарна единица со процесот на децентрализација потпадна под локална власт.