9 Мај – ден на Европа

9 Мај – ден на Европа

 

   По повод денот на Европа , 9 ти Мај, Комисијата за евроинтеграции при Советот на Општина Битола оствари свечена средба со Градоначалникот Владимир Талески. На средбата , меѓу останатото, претседателот на Комисијата , Наум Симјановски на Градоначалникот му предаде знаме на Европската Унија кое е  истакнато на општинската зграда.