18-ТО ИЗДАНИЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ФЕСТИВАЛ НА КЛАСИЧНА МУЗИКА „ИНТЕРФЕСТ “

18-ТО ИЗДАНИЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ФЕСТИВАЛ НА КЛАСИЧНА МУЗИКА „ИНТЕРФЕСТ “

 

   Од 2 октомври до 12 октомври во нашиот град ќе трае интернационалниот фестивал на класична музика „Интерфест“. Овогодинешниот фестивал беше отворен со рецитал на канадскиот пијанист Данг Таи Шо, кој изведе рецитали на Шопен, Дебиси и Равел.
И оваа година битолчани ќе имаа можност да уживаат во музичката изведба на познати музички имиња од Италија, Франција, Шпанија, Шведска како и македонски изведувачи.