СВЕЧАНО ОТВОРЕНО 6 –ТО ИЗДАНИЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОТОТ ГРАФИЧКОТО ТРИЕНАЛЕ

СВЕЧАНО ОТВОРЕНО 6 –ТО ИЗДАНИЕ НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНОТОТ ГРАФИЧКОТО ТРИЕНАЛЕ

 

   Овогодинешното триенале започна во три града Ресен, Прилеп и Битола, а за отворено во Битола го прогласи Заменик министерот за култура  Драган Недељковиќ, а на присутните им се обрати и Градоначалникот Талески.
Љубителите на ликовната уметност имаа несекојдневна можност да уживаат во графичките дела на тема осаменост или последниот остров, на познати уметници од цел цвет.
Гран- при наградата жирито едногласно ја додели на Томоја Учида од Јапонија, за млад автор беше наградена Татјана Манева.