ПРОСЛАВА ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА 8 СЕПТЕМВРИ – АЕРОМИТИНГ

ПРОСЛАВА ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА 8 СЕПТЕМВРИ – АЕРОМИТИНГ

Во организација на Аеро клубот Битола се одржа аеромитинг на кој неофицијалено се претставија  моделарските секции од  Македонија и соседните земји по секции како што се макетарство, радио командувани модели, слободно летечки модели, ракетната секција…
 
Аеромитингот официјално започна со падобрански скокови од Хеликоптер, Првиот падобранец скока со Македонското знаме.
Аеромитинг го отвори министерот за одбрана Фатмир Бесими и Градоначалникот Владимир Талески..
Првпат по 20 години беше изведен и акробатски лет со млазен авион „Галеб Г2“ во кој се наоѓаше и градоначалникот Владимир Талески..