СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКОТО ВОСТАНИЕ

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКОТО ВОСТАНИЕ

Празнувањето на 11 окотмври започна со свечената академија на борците, отворањето на реновираната спомен куќата на народниот херој Стив Наумов.Со ова борците го обележаја големиот јубилеј 70 години од Востанието на македонскиот народ.