АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА БИТОЛА

АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА БИТОЛА

 

   Во рамките на акцијата за чиста и Европска Македонија на Владата на РМ , активно се вклучи и нашата општина. Централен пункт беше Тумбе кафе и голем број на локации низ градот. Целта на акцијата  е преку  чистење на расфрланиот комунален отпад да се означи почетокот на спроведувањето на Законот за јавна чистота кој стапува на сила од 22 септември.