ДЕЛЕГАЦИЈА НА КИНА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ДЕЛЕГАЦИЈА НА КИНА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

 

   Градоначалникот Талески оствари средба со претставници од најголемата кинеска провонција Џе Џианг предводена од Заменик Градоначалникот г-дин Зонг Шанг. Се разговараше за збратимување на Општина Битола со градот Ху Џу кој брои 2,5 милиони жители и има многу сличности со Битола во делот на негување на културното наследство.