ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА ДВИЖЕЊЕТО-ЧИСТ ВОЗДУХ ЗА СИТЕ

ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА ДВИЖЕЊЕТО-ЧИСТ ВОЗДУХ ЗА СИТЕ

 

   Во организација на Министерството за  животна средина и просторно планирање  и НВО Биосфера  се обележа Ден без автомобили – чист воздух за сите со велосипедска трка по улиците на Битола. Присутните ги поздрави Градоначалникот Талески и Заменик министерот за животна средина и просторно планирање Соња Липиткова. На најуспешните ликовни  и литературни творби  им беа доделени награди.