Битола со европско темпо – 2 Ноември

Битола со европско темпо – 2 Ноември

 

  Градоначалникот Талески ги прими гостите од Кременчук предводени од Градоначалникот ГЛУХОВ Николай Владимирович. На средбата се разговараше за идната соработка помеѓу Битола и Кременчук, а  беа запознати гостите и  со  нашиот град бидејќи ова е нивно прво доаѓање во Битола.

  Делегацијата од Кременчук го посети и Средното медицинско училиште „д-р Јован Калаузи“  каде беа запознати со насоките и наставните програми.
  Ваков училишен центар има и во Кременчук така да постои можност за соработка.

  Градоначалникот Талески ја отвори изложбата „Хераклеа бисер на антиката“ во организација на Завод и музеј Битола, а која е во рамките на програмата за прослава на 4 Ноември.

Традиционална трибина „Битола низ вековите“ во организација на Педагошкиот факултет-Битола.

Самостојна изложба на Пеце Лавчаноски  во организација на Детското ликовно студио. Изложбата ја отвори Градоначалникот Талески.