Битола со европско темпо – 4 Ноември

Битола со европско темпо – 4 Ноември

 

Прием кај Градоначалникот Талески  на претставници од Општинскиот одбор на Сојузот на Борци –Битола. Градоначалникот Талески му врачи плакета по повод 4 Ноември на Претседателот на Сојузот на борци-Гавро Пановски.

 

Полагање на свежо цвеќе на споменкот на НОАВМ од страна на Градоначалникот Талески, претставници на Советот, делегации на гости од збратимените градови, претставници на политичките партии и граѓани.

Градоначалникот Талески  ги посети учесниците на детската ликовна колонија  кои цртаа на тема Битола и 4 Ноември.

Слики Во хотел Епинал се одржа трибина на тема: „Општините и локалните заедници во процесот на интегрирање во ЕУ“. На трибината зборуваа: ГРадоначалникот Талески, Габриела К.Трајковска, Заменик претседател на Владата на РМ, Зоран Коњановски-Министер за локална самоуправа, Н.Е. Ерван Фуере –Шеф на Мисијата на ЕУ во РМ

Отворена изложбата на фотографии „Секојдневие“ на Петар и Сашо Ставреви.

Голем музички хепенинг на полштадот Гоце Делчев на кој учествуваа рок групи од Битола и Р.Грција.

Градоначалникот Талески го отвори „Интернационалниот фестивал на аматерски документарен филм“-Камера 300.