Традиционална ноќна атлетска трка

Традиционална ноќна атлетска трка

 

   По повод Денот на ослободувањето на Битола, „4-ти Ноември“, во организација на Сојузот на спортови и Сојузот на училишен спорт – Битола, на плоштадот „Магнолија“ се одржа традиционалната ноќна атлетска трка. На трката зедоа учество ученици од основните и средните училишта од градот. На најуспешните им беа доделени награди.