БИТ ФЕСТ 2011 – МОДНА РЕВИЈА „Рециклирај се и рециклираното е убаво“

БИТ ФЕСТ 2011 – МОДНА РЕВИЈА „Рециклирај се и рециклираното е убаво“

 

   Затворање на Бит Фест беше исполнет и со модна ревија на Плоштадот Магнолија, насловена како: „Рециклирај се и рециклираното е убаво“ во организација на АМОС .

   Идејата за проектот ,,Рециклирај се и рециклираното е убаво” произлезе од интернационалниот тренинг – “Let’s Play with Sokrates” кој се одржа оваа пролет во Ниш, на кој преку „АМОС“ како партнерска организација, учествуваа Марио Додовски, Марија Јовановска и Михаела Димовска, како и од еден претходен тренинг – “TO – Gender” во Белград каде учествуваа млади актери од Битолскиот народен театар.