БИТ ФЕСТ 2011 – ШИРОК СОКАК ВО БЕЛО И НАСТАП НА КИРИЛ ЏАЈКОВСКИ

БИТ ФЕСТ 2011 – ШИРОК СОКАК ВО БЕЛО И НАСТАП НА КИРИЛ ЏАЈКОВСКИ

  

   „Широк Сокак во бело“ настан  каде благодарение на единственоста на десетте локали кои се обединија под една боја – бела боја.  La vita e bella: Портал2, Симбол, Папаз кафе, Кафе ин, Инстинкт, Игучи, Легенд, Данте, Лектира и Пица ресторан Милениум под еден звук  ги забавуваа гостите.  За настанот Широк Сокак во бело кафе баровите добија  поддршка и од АМСТЕЛ.  За музичкиот дел во овој голем дел на Широк Сокак  се погрижија  DJ Бобан, DJ Ацика и  специјалниот гостин Кирил Џајковски.  Пред настапот на Џајковски, покровителот на фестивалот, кој ја поддржува и оваа специјална вечер во Битола,  Градоначалникот Владимир Талески,  ги поздрави гостите на Широк Сокак, потсетувајќи ги за се она што досега можевме да видиме и слушнеме во рамките на БИТ ФЕСТ.

   Голем огномет на полноќ ја објави веста: ,,БИТ ФЕСТ 2011 СВЕЧЕНО ЗАВРШУВА”