ПАНИХИДА ЗА АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕВ

ПАНИХИДА ЗА АЛЕКСАНДАР ТУРУНЏЕВ

Делегација на Општината Битола, предводена од градоначалникот Владимир Талески и претседателката на Советот Ангелевска заедно со  членовите на семејството и бројните членови на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ му одадоа почит на легендарниот херој, Александар Турунџев полагајќи свежо цвеќе на неговиот гроб. Оваа година се обележуваат 106 год. од неговата смрт.