БИТ ФЕСТ 2011 – Камерен оркестар „Скопски солисти“

БИТ ФЕСТ 2011 – Камерен оркестар „Скопски солисти“

 

   Камерниот оркестар Скопски солисти, на Македонската музичка сцена се појави во 2000-та година.Оваа благородна и убава идеја ,по примерот на Загребските,Софиските и други слични оркестри на Балканот, ја реализираше реномираниот наш Обоист,проф.М-р Васил Атанасов,кој воедно е и уметнички раководител на ансамблот.
   Скопски солисти настапуваат на значајни манифестации и фестивали во земјата,како и гостувања во странство:Бугарија 2006 год.,и Србија 2008 год. итн. Музичката критика досегашните настапи ги оценува со суперлативи.  Камерниот оркестар Скопски солисти  годинава слави јубилеј, десет години уметничка дејност.