БИТФЕСТ 2013 – ВЕЧЕР НА РОМАНТИЧНА МУЗИКА ЗА ОБОА И ПИЈАНО

БИТФЕСТ 2013 – ВЕЧЕР НА РОМАНТИЧНА МУЗИКА ЗА ОБОА И ПИЈАНО

 

Во концертната сала на Завод и Музеј се одржа концерт на Васил Атанасов – обоа и Тодор Светиев – пијано. Концертот насловен како „Вечер на романтична музика за обоа и пијано“, во рамките на вечерната програма гостите уживаа во RSchuman-Rmanze N.1, B.Andre – Algues, пет композиции за обоа и пијано,F.Bonzon „En Ardens”, Scene pastorals, A. Grgin „Biljana” Theme and Variations, R. Clerisse – Fantaisie, S. Rachmaninoff – Vocalise op.34, N.14, D.Agostini – Suite “Makedonija”, di melodie populari macedoni, Ch.Colin – 2me Solo de concours.