БИТ ФЕСТ: СЕНТИМЕНТАЛНИ ЗВУЦИ

БИТ ФЕСТ: СЕНТИМЕНТАЛНИ ЗВУЦИ

 

Концерт на македонски поп евергрини во инструментална изведба со Христо Христоски- гитара, Трајче Органџиев – пијано и Арсо Јаневски – перкусии се одржа синоќа во дворот на битолскиот културен центар Магаза.
Концертот понуди инструментална изведба на обработки на македонски забавни мелодии од некогашните Скопски фестивали како и избор хитови/класици од Макфест.
Дел од програмата беа:1. Приспивна за реката 2. Молчи, молчи љубов моја 3. Еден бакнеж 4. Кажи нежто драга 5. Нема да тагувам утре 6. Блиска а сепак далечна 7. Молчи една долина 8. Летај галебе 9. Ивона 10.Плачам 11.Езеро мое 12.Нежност 13. Детство и многу други.
Инструменталните преработки се во оригинален аранжман на Трајче Органџиев и Христо Христовски, а публиката покажа вистинско уживање во вистински избор.