БИТ ФЕСТ:КОНЦЕРТ НА ПИЈАНО НА ТОМЕ КОСТОВСКИ

БИТ ФЕСТ:КОНЦЕРТ НА ПИЈАНО НА ТОМЕ КОСТОВСКИ

    Томе Костовски има одржано солистички концерти,во 2011 и 2012 година во Битола. 2013та година, настапи како солист со Македонската филхармонија.Истата година ја заокружи со солистички концерт на фестивалот за класична музика “Интерфест”-Битола.
   Оваа,2014 година се натпреваруваше на натпревар организиран од ЕПТА(европска асоцијација на музички педагози) на кој од 64 натпреварувачи од сите земји во светот,Томе го освои 4тото место во неговата категорија.
На својот концерт на БИТ ФЕСТ 2014, Томе Костовски настапи со дела на Бетовен, Рахманинов, Шуман, В.Николовски и други.