БИТ ФЕСТ 2011 – Концерт "Дуо пијано"

БИТ ФЕСТ 2011 – Концерт "Дуо пијано"

Дуо пијано во состав  Билјана Димовска – Татјана Божиновска делува низ годините и на својот репертоар има програма од барок до модерна музика.  Има одржано повеќе рецитали низ земјата: Битола, Ресен, Охрид, а последен настап имаше на Интернационалниот фестивал “Интерфест”-Битола, 2009 година.
 
Концертната вечер Дуо пијано  ја исполни со :Е.Григ – “Два симфониски танци” (Adagio cantabile, Alegro energico), С.Рахманинов”Шест пиеси”(Баркарола,Скерцо,Руска песна, Валс, Романса, Слава), М.Равен “Шпанска рапсодија” (Prelude a la nuit,Malaguena, Habanera, Feria).