БИТ ФЕСТ 20111 ОТВОРЕНО ЛЕТНО КИНО- 40 year old virgin – комедија

БИТ ФЕСТ 20111 ОТВОРЕНО ЛЕТНО КИНО- 40 year old virgin – комедија

Од понеделник 08.08.2011 започнуваа деновите на “Отворено летно кино” во Битола кои ќе траат до 14.08.2011.  Отвореното летно кино е во Програма на БИТ ФЕСТ, а во организација на Младински Европски Форум.  Проекциите на филмовите ќе бидат секој ден во 21.00 часот во Амфитеатарот Тумбе кафе.  Во рамките на отвореното летно кино ќе бидат прикажани 7 филмови, од кои 2 комедии, 3 трилери, 1 хорор и 1 авантура/фантазија.
The 40 year old virgin е комедија во која 40 – годишен маж вработен во продавница за електроника, без никакво сексуално искуство сретнува самохрана мајка и се заљубува…Филмот е урнебесна комедија, а главната улога ја игра Steve Carell.  Потекло на филмот – USA Hollywood.