БИТ ФЕСТ 2011 – КОНЦЕРТ "Ghost Trains"

БИТ ФЕСТ 2011 – КОНЦЕРТ "Ghost Trains"

 
Битолчани имаа можност да уживаат во звуците на акустичната група Ghost Trains од Велика Британија.
Групата   има издадено два долгометражни албуми, имаат реализирано повеќе турнеи низ САД и Европа, ги поддржуваат големи музички имиња, а успеаа да го привлечат и вниманието на националниот и меѓународниот музички печат. 
Својата турнеа низ Европа и Русија ја започнаа во април 2011, а истата ќе трае 12 месеци.
Ghost Trains се составени од пејач/композитор Tim Ellis, гитарист Elijah Wolfenheart и перкусионист Greg Wood.