БИТ ФЕСТ 2011 – КОНЦЕРТ JOKE – ФРАНЦИЈА

БИТ ФЕСТ 2011 – КОНЦЕРТ JOKE – ФРАНЦИЈА

   8 те музичари кои се дел од Јоке (тапани-бас -гитара-DJ-пејач-труба-саксофон-тромбон) се вистинско работно семејство со огромна моќ моментите да ги направат единствени, да ги споделат со публиката, а за што ја користат својата афро-панк клубска музика која вклучува лирика и многу забава.
   Joke е француски Funky Punk бенд кој настапувал во повеќе клубови и големи фестивали низ цела Европа со одржани над 300 концерти, на кои направиле вистински луди и незаборавни забави.
Нивниот прв албум ,,For sale in this shitty world” излезе во Франција, а на Балканот се појави оваа пролет.