БИТ ФЕСТ 2011 Концерт Интернационален камерен оркестар – Музичка младина на Македонија JEUNESSE MOVING ORCHESTRA

БИТ ФЕСТ 2011 Концерт Интернационален камерен оркестар – Музичка младина на Македонија JEUNESSE MOVING ORCHESTRA

 
По завршувањето на еден поголем циклус активности, концерти и гостувања, здобивајќи се со голем број награди, признанија и позитивни критики Камерниот оркестар на МММ единствен од ваков вид на просторите на Југоисточна Европа, циклус кој траеше повеќе од 25 години Музичката младина на Македонија во соработка со ММ на Србија, Фондацијата Енфантс, Планете Есперанса на Франција како и повеќе други поддржувачи – Министерствата за култура на Србија, Македонија и Франција, годинава етаблира нова форма на ангажирање на младите музичари низ проектот наречен “JEUNESSE MOVING ORCHESTRA”.
Овој нов проект за камерен оркестар ќе ја обединува креативната работа на повеќе млади, извонредни музичари од Македонија, Србија, Романија и други земји кои низ желбата за музицирање во еден ваков состав и во еден ваков проект ќе имаат можност да ги искажат сите свои квалитети.
Оркестарот со кој оваа година ќе раководи светски познатиот диригент од Франција МИША КАС по своите припреми во Охрид ќе се претстави на публиката во Македонија, Србија, Романија и Унгарија со повеќе концерти при што ќе се изведат дела од В.А Моцарт,Ј.С.Бах и П.И.Чајковски.