БИТ ФЕСТ 2011 – ИНТЕРКУЛТУРНА КУЛИНАРСКА ВЕЧЕР

БИТ ФЕСТ 2011 – ИНТЕРКУЛТУРНА КУЛИНАРСКА ВЕЧЕР

Во отворениот дел на старата турска куќа – Магаза,  се одржи Интеркултурна кулинарска вечер, со цел  – интеркултурна размена
На оваа вечер  се претставија  десетина земји од светот со кои што здружението Together Macedonia соработува.  Со своја типична храна и пијалок   се претставија  следните земји : Шпанија, Турција, Словенија , Италија, Шведска, Франција, Естонија и Америка.