БИТ ФЕСТ 2011- „ЛОКУМ ФЕСТ“ ПЕТТО ИЗДАНИЕ НА МУЗИКА И ТРАДИЦИЈА

БИТ ФЕСТ 2011- „ЛОКУМ ФЕСТ“ ПЕТТО ИЗДАНИЕ НА МУЗИКА И ТРАДИЦИЈА

Во организација на Општина Битола и Центарот за културна деконтаминација по петти пат во Старата чаршија се одржа фестивалот на музика и традиција „Локум фест“.

На првата вечер настапија : група Деспина, Сирма Војвода, Љубојна и Свири чалгија.

Битолчани уживаа во прекрасната музика и традиционалните производи : локум,  традиционална храна, стари ракотворби.