БИТ ФЕСТ 2011 – Филмски денови "See a Paris" – Универзитет за аудиовизуелни уметности ЕСРА

БИТ ФЕСТ 2011 – Филмски денови "See a Paris" – Универзитет за аудиовизуелни уметности ЕСРА

 
Во Магазата во рамките на филмските денови на ЕСРА се прикажа филмот ,,Албанска Хроника” – Албанија филм на Артан Минароли филм кој на фестивалот беше избран за филм со најдобро сценарио.
По педесетите години под комунистичката администрација, каде што религиозната слобода беше забранета со закон, малиот албански провинциски град доживува повторно религиозно раѓање, при што христијаните и муслиманите продолжуваат мирно да живеат заедно.