БИТ ФЕСТ 2011 – "Со љубов кон Битола" Вешти жени

БИТ ФЕСТ 2011 – "Со љубов кон Битола" Вешти жени

 
На Плоштадот Магнолија 20 тина вешти жени од Битола ги изложија своите торти направени на најразличен несекојдневен начин.  Она што беше  изложено, всушност ја изразуваше и љубовта на овие вредни жени кон Битола.  Затоа и нивниот настан го носеше насловот “Со љубов кон Битола“. .  Вештите жени од Битола по завршувањето на настанот  тортите ги донираа во Старскиот дом СЈУ РАЈДЕР Битола.