БИТФЕСТ -ВКУСОВИТЕ НА АНТИЧКИТЕ ЈАДЕЊА

БИТФЕСТ -ВКУСОВИТЕ НА АНТИЧКИТЕ ЈАДЕЊА

На античкиот локалитет „Хераклеа“ започна реализацијата на мултимедијалниот проект насловен „Вкусовите на античките јадења“ кој има за цел запознавање со исхраната на старите народи, меѓу кои и античките. Присутните имаа можност да се запознаат со старите рецепти на готвење, како и со начинот на сервирање и однесувањето на маса кај старите народи.