BIT FEST Интернационалниот детски театарски фестивал „БИТОЛИНО“

BIT FEST Интернационалниот детски театарски фестивал „БИТОЛИНО“

 
ДРАМСКО-КУКЛЕН ТЕАТАР , ВРАЦА , БУГАРИЈА
автор: Отфрид Пројслер
Малата вештерка
режија: Емил Јорданов

(голема сала , Н.У. Центар за култура Битола)
 
ТЕАТАР ПАН , ЛУГАНО , ШВАЈЦАРИЈА
автор: Вања Лурасчи, Фабио Комана
Тик и Так
режија: Марио Бјанчи
 (голема сала , Н.У. Народен театар Битола)
 
ДЕТСКИ ТЕАТАР НА ПОРТАТА НА НАРВА , САНКТ ПЕТЕРСБУРГ , РУСИЈА
автор: Шарл Перо/Роман Камхен
Пепелашка
режија: Валентина Луц