БИТ ФЕСТ Интернационален детски театарски фестивал „Битолино“

БИТ ФЕСТ Интернационален детски театарски фестивал „Битолино“

 
(голема сала , Н.У. Народен театар Битола)
Првата вечер се реализираа неколку претстави:

МАЛА СЦЕНА , ЗАГРЕБ , ХРВАТСКА
автор: Нина Хорват
Розевиот соновник
режија: Ивица Шимич

ТИЈАТРОТЕМ ТЕАТАР , ИСТАНБУЛ , ТУРЦИЈА
автор: Ајше Селен
Неможеме да останеме на ова
режија: Ајше Селен , Сеншувар Акташ

ТЕАТАР АНТОН ПАНОВ , СТРУМИЦА , МАКЕДОНИЈА
автор: Јаков и Вилхелм Грим
Јованче и Марика
режија: Дарко Ковачовски