БИТ ФЕСТ „Во светот на бајките“

БИТ ФЕСТ „Во светот на бајките“

Дом на АРМ

„Во светот на бајките“ е театарска претстава за деца, поточно колаж од најпознатите детски приказни на сите времиња како „Снежана и седумте џуџиња“, „Пепелашка“, „Аладин и Јасмин“, „Убавицата и ѕверот“ и многу други. Оваа детска претстава е во продукција на студиото за мода и млади „Батерфлај Ефект“од Битола и е дел од Битолско културно лето Битфест.